Voedingsdriehoek

 

voedingsdriehoek
 

 

Wanneer we een menu samenstellen houden we steeds zoveel mogelijk rekening met de voedingsdriehoek. Wat houdt dit precies in? De voedingsdriehoek toont de verschillende voedingsbestanddelen en duidt ook aan in welke verhouding deze best in een maaltijd voorkomen om de optimale balans te bereiken. Er moet dus een gezond evenwicht zijn tussen de olies en vetten, eiwitten (vlees, vis, eieren ...), groenten en fruit en zetmeel of koolhydraten (brood, aardappelen, rijst, pasta ...).

Bij Esthio streven we bij elk menu naar een goed evenwicht tussen deze verschillende bestanddelen!

201708

Menu van de dag

  • bedrijven

    • dinsdag 22/08/2017

      Tomatens/Braadworst/Braadsaus/Appelmoes/ ...
    • woensdag 23/08/2017

      Minestrone/Kalkoenstoofvl/Salade+mayo/Kr ...
    • donderdag 24/08/2017

      Pompoens/Lasagne
  • scholen

    • dinsdag 22/08/2017

      Tomatens/Braadworst/Braads/Appelm/Natuur ...
    • woensdag 23/08/2017

      Minestrone/Kalkoenstoofvl/Salade may./Na ...
    • donderdag 24/08/2017

      Pompoensoep/Lasagne