Voedingsdriehoek

 

voedingsdriehoek
 

 

Wanneer we een menu samenstellen houden we steeds zoveel mogelijk rekening met de voedingsdriehoek. Wat houdt dit precies in? De voedingsdriehoek toont de verschillende voedingsbestanddelen en duidt ook aan in welke verhouding deze best in een maaltijd voorkomen om de optimale balans te bereiken. Er moet dus een gezond evenwicht zijn tussen de olies en vetten, eiwitten (vlees, vis, eieren ...), groenten en fruit en zetmeel of koolhydraten (brood, aardappelen, rijst, pasta ...).

Bij Esthio streven we bij elk menu naar een goed evenwicht tussen deze verschillende bestanddelen!

201710

Menu van de dag

  • bedrijven

    • donderdag 19/10/2017

      Tomatensoep/Orloff/Prinsessen/Peterselie ...
    • vrijdag 20/10/2017

      Wortelsoep/Vispan/Broccolipuree
    • maandag 23/10/2017

      Kippensoep/Kippengyros/Erwtjes/Gratin
  • scholen

    • donderdag 19/10/2017

      Tomatens.+kipbal./Kipvink/Braads./Prinse ...
    • vrijdag 20/10/2017

      Wortelsoep/Fishsticks/Nantuasaus/Broccol ...
    • maandag 23/10/2017

      Kippensoep/Kippengyros/Erwtjes + Wortele ...